Nieuws


Politie kijkt ‘live’ mee tijdens overvallen

Het  systeem Live View zorgt ervoor dat de politie via bewakingscamera’s direct kan meekijken tijdens een overval op een winkel of horecaonderneming. Volgens voormalig minister Opstelten van Veiligheid en Justitie vergroot Live View de pakkans van overvallers.

Live View moet ervoor zorgen dat politie sneller en gerichter in actie kan komen, maar ook dat het aantal valse alarmen afneemt.

Core Safety biedt in samenwerking met verschillende meldkamers Live View aan

Jablotron 100 - Het gemak dient de mens

Naast het in Duitsland als best geteste beveiligingssysteem de “Jablotron OASIS” heeft Jablotron  nieuwe Jablotron 100 serie gelanceerd.

Een hybride systeem voor bus en/of draadloze oplossingen:

Maar liefst 3 jaar garantie, inbouw draadloze magneetcontacten, een FOTO PIR met kleuren HD resolutie, een zeer breed assortiment detectoren zoals een dual detector met glasbreuk en PIR, Radar P.I.R.’s, Luxe tweeweg afstandsbedieningen, luxe Tag’s, draadloze buiten detectie op basis van OPTEX technologie, ook de bediening is zeer eenvoudig naar de behoefde van de eindgebruiker in te stellen. Tevens is er de mogelijkheid om maar liefst drie radio modules op de bus aan te sluiten om de communicatie met de gecodeerde 868Mhz frequentie ook op grote projecten draadloos uit te kunnen uitvoeren.
KORTOM een systeem voor proffesionals.

 

Meer flexibel cameratoezicht met nieuwe wetgeving - Securitymanagement.nl - Achtergrond, Cameratoezicht, Evenementen, Nieuws, Overheid, PBO, Terreur & dreiging

 

Checklist keuze videobeveiligingssysteem

Beveiligingscamera’s worden steeds compacter en krachtiger en zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de wereld van de beveiligingstechniek. Maar hoe kies je het juiste video beveiligingssysteem?  Er zijn verschillende keuze criteria waarmee rekening moet worden gehouden om uiteindelijk de oplossing te vinden, die het beste op de eisen aansluit. Voorbeelden hiervan zijn het geplande toepassingsgebied, kwaliteitseisen die aan het videomateriaal worden gesteld en beschikbare resources van zowel technische als financiële aard. Om de keuze te vergemakkelijken kunt u terecht bij Core Safety

Core Safety is gericht op de vervangingsmarkt van  TL. Momenteel zijn er in Nederland nog 500 tot 700 miljoen TL buizen in gebruik. Door het vervangen van de huidige verlichting door LED kunnen besparingen van 70% worden gerealiseerd. Zowel het energieverbruik, de energiekosten en de CO2-productie dalen! Investeren in LED verdient zich snel terug. Gemiddeld tussen 12 en 24 maanden.
Bedrijven maken nog gebruik van traditionele TL verlichting. Licht is vaak verantwoordelijk voor meer dan 50% van het energieverbruik. Daardoor zijn er grote mogelijkheden om te besparen. Ook omdat deze oude T8 TL lampen meer stroom verbruiken dan wordt aangegeven op de lamp. Een 58 Watt T8 TL-lamp verbruikt in werkelijkheid geen 58 watt maar 74 Watt. Dat komt doordat de aansturing (ballast) ook stroom verbruikt; ongeveer 16 watt. Doordat LED geen gebruik maakt van deze ballast wordt een extra besparing gerealiseerd.

Naast financiële voordelen leveren een vermindering van stroomverbruik en CO2 uitstoot ook een belangrijke bijdrage aan een beter milieu.

Met LED verlichting kunt u eenvoudig besparen op energiekosten. Gewoon door het eenvoudig vervangen van uw huidige T8 TL verlichting door LED Tubes of LED Panelen. Dit kan meestal zonder bouwkundige aanpassingen omdat de LED tubes in uw huidige verlichting passen of eenvoudig vervangen kunnen worden. Besparingen tot 70% zijn eenvoudig te realiseren.

Rendement

Door de hoge besparingen en lage investering is een jaarlijks rendement te behalen van 50% tot 100% op uw investering.  De lange levensduur van LED verlichting maakt rendementen van 500% in vijf jaar tijd mogelijk. Besparen op energie wordt zo ook financieel erg aantrekkelijk.

LED verlichting heeft een gemiddelde levensduur van 50.000 branduren. Een normale “dikke” T8 TL heeft een verwachte levensduur van 8.000 branduren. Door de langere levensduur worden extra besparingen gerealiseerd; aanschaf TL’s, starters, EVSA ( elektronisch voorschakelapparaat)  én een aantal keren de manuren voor de vervanging en de huur van een hoogwerker. Dit betekent een extra rendement bovenop de besparing in stroomkosten.

Voor de berekening van de besparing van de elektriciteitskosten gaat het om het variabele deel van de transportkosten en leveringskosten. Daarnaast bespaart u op Energiebelasting. Naast het besparen op elektriciteit verlaagt u met LED verlichting ook het piekvermogen en contractvermogen.

Verder is het mogelijk om in aanmerking te komen voor stimuleringsregelingen van de Nederlandse Overheid:

Energie Investering Aftrek en Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Dit maakt de aanschaf lager en het rendement dus nog hoger.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Vervangen door LED betekent direct bijdragen aan een betere samenleving. Het lagere energieverbruik komt direct tot uiting in een lagere CO2 uitstoot.

Bij het berekenen van de terugverdientijd dient ook rekening gehouden te worden met de langere levensduur van LED: hierdoor wordt een aantal keren het vervangen bespaard. Daarnaast dienen ook de stimuleringen van de Overheid middels Energie Investerings Aftrek (EIA) en Kleinschaligheids Investeringaftrek (KIA) worden meegenomen.

 

 

Huidige situatie

Verbruik T8 * LED Besparing in %
150cm/58 watt 74 24
30
67,6%
59,5%
120cm/36 watt 44 20 54,5%
Inlegarmatuur 60 x 60 104 40 61,5%
Inlegarmatuur 120 x 30 88 40 54,5%

* verbruik inclusief “ballast”; voorschakelapparaat en spoel

 

Van belang is dat het verbruik van TL veel hoger is dan de lamp zelf aangeeft; hier komt het stroomverbruik van voorschakelapparaat en spoel nog bij. Deze zorgen ervoor dat het verbruik van bijvoorbeeld een 150cm T8 TL van 58 watt tussen de 70 en 80 watt uitkomt. Zodra LED verlichting is geplaatst worden voorschakelapparaat en spoel niet meer gebruikt. Dit levert dus een extra besparing op.

Energie Investerings Aftrek – 58%

De Nederlandse Overheid wil middels de Energie Investerings Aftrek (EIA) stimuleren dat Nederlandse organisaties en het bedrijfsleven investeren in maatregelen die leiden tot tot energiebesparing en toepassing van duurzame energie. Met EIA bestaat de mogelijheid om 58% van de investeringskosten én plaatsingskosten in energiebesparende bedrijfsmiddelen af te trekken van de fiscale winst. Dit bovenop de gebruikelijke afschrijving. De EIA biedt daarom dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag en u betaalt minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

De EIA zorgt voor kortere terugverdientijden en hogere rendementen. Dit gekoppeld aan onze lage prijsstelling zorgt bijna altijd voor terugverdientijden korter dan 24 maanden. Hierdoor behaalt u een hoog rendement op uw investering. Ieder jaar weer.

Voor het toekennen aan uw organisatie en het exacte voordeel is er meer informatie beschikbaar op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO): www.rvo.nl/subsidies-regelingen/energie-investeringsaftrek

Kleinschaligheidsaftrek – 28%

Het vervangen van de huidige verlichting door LED verlichting kan onder de regeling Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) vallen. De investering moet tussen € 2.301 en € 311.242 (2016) liggen. Afhankelijk van het geïnvesteerde bedrag geldt dan een percentage binnen de KIA subsidieregeling. Zie de tabel hieronder.

Wanneer komt u in aanmerking? Van belang is dat de onderneming gevestigd is in Nederland en daar belastingplichtig is voor de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting

Tabel kleinschaligheidsinvesteringsaftrek 2016:

Investering (€) Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
niet meer dan 2.300 0%
2.301 tot en met 56.024 28%
56.024 tot en met 103.748 € 15.687
103.748 tot en met 311.242 € 15.687 verminderd met 7,56% van het deel van het investeringsbedrag boven € 103.748
meer dan 311.242 0%

Hoe kunt u aanvragen? 
U kunt de KIA toepassen bij uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Meer info op site van de Belastingdienst: www.belastingdienst.nl/zakelijk/kleinschaligheidsaftrek

 

Energiemaatregelen sportclubs

Sportverenigingen met een eigen accommodatie die maatregelen nemen om hun energieverbruik te verminderen kunnen rekenen op een subsidie van 30% van de investering. Deze wordt met 500 Euro verhoogd indien de vereniging eerst een energieadvies laat maken. Van belang is dat het investeringsbedrag boven 3.000 Euro ligt. Meer informatie staat in de subsidieregeling “Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties” die per 1 september 2015 is gepubliceerd. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert deze regeling uit. Verder bestaat de mogelijkheid om bij de Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) een borgstelling te krijgen voor een eventuele lening om de investering te kunnen doen.